Bəzi qidaları acqarına yemək olmaz. Buna səbəb bəzi məhsulların boş mədəyə daxil olduqda bir çox problemlərin yaranmasına səbəb olmasıdır.
Milli.Az axşam.az-a istinadən acqarına yeyilməsi zərərli nəticələrə gətirib çıxaran qidaları təqdim edir.
Ədviyyatlar
Acqarına ədviyyat yemək mədə mukozasına zərər verə bilər. Xüsusən acı ədviyyatlar mədə divarının zədələnməsinə, ağrılara və yaraların yaranmasına səbəb ola bilər.
Yaşıl tərəvəzlər
Sağlam qidalanmanın başında yer alan yaşıl tərəvəzləri acqarına istehlak etdikdə mədədə ağrılar yaradır.
Şirniyyat
Boş mədəyə qəbul edilən şirniyyat diabetə qədər bir çox sağlamlıq probleminin yaranmasına səbəb olur.
Pomidorlar
Tərkibində çox miqdarda tanin turşusu olan pomidor qastrit yaradır.
Sitrus meyvələr
Bu tip meyvələri boş mədəyə yeyirsinizsə, tərkibindəki turşuları mədənizin yanmasına, qastritdən əziyyət çəkməyinizə səbəb olacaq.
Armud
Armuddakı liflər mədədəki incə selikli toxumaya zərər vura bilər.
Banan
Ac olduqda banan yemək maqnezium səviyyəsini artırır və ürəkdə problemlərə səbəb olur.
Mayalanmış süd məhsulları
Bu tip məhsullar acqarına yeyildikdə faydalı bakteriyaları məhv edir.